Home > High Cpu > High Cpu Usage Video Card

High Cpu Usage Video Card

OS Windows 7 Ultimate x64, & Mac OS X 10.9.2 CPU Intel Core i5 2500k Motherboard Asus P8z68 LE Memory Corsair Vengence 8gb 1866mhz Graphics Card Nvidia GTX 770 OC Monitor(s) Joel AllenFeb 24, 2010, 9:29 AM Thanks ill give it a try tomorrow.. it wont be that bottlenecked in games. Which, after a quick Google, makes me even more confused. - Service Packs are up to date - PSU is Thermaltake 500W edit: it is actually Ultra X4 1050W - Nothing http://qaisoftware.com/high-cpu/wmp-high-cpu-usage.html

If this does not fix the problem, please fill in the blanks about your version of Windows and which web browsers you experience the problem with. You see you will always need to use the 'Hotfix' drivers for your card.As for SP3, Net2.0, and then the hotfix, - yes that is correct and in the correct order. What I haven't tryed: - Installing card in another computer (not really an option for me right now) - Checking PSU The performance test I used was from Passmark and it Didn't even take that into consideration. directory

Codec Pack automatically updates software that comes with it, for example MPC-HC, LAV filters, MediaInfo... I use K-Lite Codec Pack and already have MadVR selected in MPC-HC. The only constant I can say is it ONLY happens when it comes out of sleep or hibernation.

  1. OneMoar said: ↑ try installing madvr and selecting it as the render in MPC-HCClick to expand...
  2. lisajohn, Jul 21, 2012 #11 Ricepigeon Private E-2 satrow said: ↑ Use DPC Latency Checker to see if DPC's are part of your problem, the instructions on the page will pretty
  3. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build.

Ugggg k-lite yuk codec-packs are complete crap all you need is MPC-HC and madvr no FFdshow or LAV is required with recent versions of MPC-HC unless you are working with very I NEVER had this problem before i installed the new video card... Thanks in advance PS. To isolate the misbehaving driver use Device Manager and disable/re-enable various devices, one at a time.

heck the 3800 X2 does not even meet the minimum requirements to play games such as Bad Company 2. No POST beeps, or keyboard lights flashing, no windows boot chime. Now...... http://www.sevenforums.com/graphic-cards/324797-new-video-card-caused-high-cpu-usuage-coming-out-low-power-state.html Articles & News Forum Graphics & Displays CPU Components Motherboards Games Storage Overclocking Tutorials All categories Chart For IT Pros Get IT Center Brands Tutorials Other sites Tom's Guide Tom's

cyberman999, Dec 21, 2010 cyberman999, Dec 21, 2010 #18 (You must log in or sign up to reply here.) Show Ignored Content Your name or email address: Do you already have Now, whenever computer enters, and then comes back out of standy, or hibernation, it causes CPU usage to jump to around 90 - 100% and makes computer unusable to say the Ask a new question Read More CPUs Graphics Cards Related Resources solved Witcher 3 - Very high CPU usage i5 4460 solved High CPU Usage & Very Slow HDD Read and Your new GPU can do more, so your GPU is demanding more work.To lower the load on your CPU, increase the graphics settings on your GPU to take advantage of its

Well, after flashing the bios to version 0605 and booting sucessfully two times, I uninstalled the video card drivers, removed the video card, installed the new video card and got ... http://forums.pcsx2.net/Thread-Hardware-interrupts-High-CPU-usage-caused-by-new-NVIDIA-card Install a few pieces of software that essentially tell the GPU to render the video in buffer/memory space "XXXXXXXXXX" and you suddenly get hardware doing its job instead of software trying So before you blame AMD for your not installing codecs and the software using a CPU core to actually perform some video enhancements you should check yourself. Any ideas on what the problem is would be a help.

With the old card, hardware interrupts use only a few percent cpu time at most. this contact form When it spikes, you need to look in Task Manager (or Process Monitor from the Performance tab in TM) and see what process is eating up those resources. I have tried running memtest86++... Forums Search Forums Recent Posts Members Notable Members Current Visitors Recent Activity New Profile Posts Search Log in or Sign up Menu Recent Posts [H]ard|OCP Forums Forums Quick Links Search Forums

Just used the DPC Latency Checker, and everything seemed normal until I started getting the high CPU usage again, which it then said Some device drivers on this machine behave bad Use DDU and reinstall the driver. Have no issues.Click to expand... have a peek here Steevo said: ↑ I believe it has to do with MPC asking for transcode capabilities.Click to expand...

in your task manager/processes is it showing anything using that core? I've tried updating the driver not too long ago, which ended up installing the ATI CCC, but the problem still persists. I know it might sound rubbish, but it seem to be possible.

that shouldn't matter tho..)Thanks 22 answers Last reply Feb 26, 2010 More about very high usage saaielloFeb 22, 2010, 2:43 AM ctrl alt delete Open up task manager look in processes

I haven't had this before and the games/videos used to work fine. If anything shouldn't it be faster!! It also didn't work until I installed bios 0603 on my motherboard. i think it may be related to the Nvidia drivers for the display, as after I had installed i was no longer able to right click on drives in 1st pane

Find Reply Ryudo Geohound Posts: 2.649 Threads: 60 Joined: Mar 2010 Reputation: 84 Location: Netherlands #8 12-25-2014, 08:36 PM (This post was last modified: 12-25-2014, 08:37 PM by Ryudo.) Windows 7 Also did you install the AGP version of the drivers for that video card - as it might be a problem with them causing this as well ! ( I know lisajohn, Jul 17, 2012 #3 Ricepigeon Private E-2 Digerati said: ↑ Hi Ricepigeon and welcome. http://qaisoftware.com/high-cpu/os-x-mdworker-high-cpu-usage.html And yes configure the MP-HC codec to not use UVD, both FF and MPC use it, there for it is laggy.

AMD CCC high CPU usage without reason Discussion in 'AMD / ATI' started by Uplink10, May 9, 2015. Your old GPU was limiting your system so your CPU had to work only so hard to keep up. I ran this scenario (doing something and watching video, even with high bitrate) many times and every time it worked well (apps were using Intel GPU). Ryudo Geohound Posts: 2.649 Threads: 60 Joined: Mar 2010 Reputation: 84 Location: Netherlands #1 12-25-2014, 05:19 PM (This post was last modified: 12-26-2014, 01:52 AM by Ryudo.) Ok.

Have you cleared out the clutter with Windows Disk Cleanup? Search Member List Help Hello There, Guest! If you use Task Manager to look into the problem, ensure you go to View > Show kernel times in the Performance tab, now any rise in the red line above again memory allocation is not the job of the codec thats the job of the aforementioned DXVA/Quicksync layer or in the case of mad-vr (which is a really fine bit of

solved I5 3350p very high cpu usage solved CPU usage very high all time, dont know what it is Very high cpu usage Very High CPU Usage with Firefox and HTML5 The Von Matrices said: ↑ CCC takes up an entire core just because MPC-HC is openClick to expand... Joel AllenFeb 24, 2010, 7:53 AM ok so before i got a head and install this am i supposed to do anything with the current driver i have or just go Specs of my machine Asus A8R-MVP, 939 socket motherboard Athlon 64 X2 dual core 3800+ 2 x 1gb ddr 400 ram in dual channel config Samsung 500gb HE502IJ hd (sata, bios

I tried the reset button a few times, but that didn't work. Since you have an older motherboard you might want ot update the BIOS. And shouldn't matter if my MOBO is PCIe 2.0 and the new card is version 3.0 should it? ryken, Dec 5, 2010 ryken, Dec 5, 2010 #9 Dec 5, 2010 #10 cyberman999 n00bie Messages: 21 Joined: Nov 15, 2010 ryken said: ↑ What process(es) is using the most %

My System Specs Computer type PC/Desktop System Manufacturer/Model Number custom built OS Windows 7 Professional 64bit CPU AMD Phenom II X6 1090T Motherboard ASUS M4A89GTD PRO/USB3 Memory 8GB Graphics Card NVIDIA Maybe it runs at 40-50% at some stage, but not when the pic was taken. is there some kind of issue with these specific drivers, or is the card itself busted even though it's brand new?